top of page

Întrebări frecvente

Cum mă pot înscrie la cursurile de debate?

Te poți înscrie la cursurile noastre de debate, precum și la taberele organizate pe perioada verii în perioadele de înscrieri corespunzătoare, completând formularul de înregistrare disponibil pe site.

Cât durează cursurile pentru elevi?

Programa noastră este concepută pe mai multe module care acoperă trei ani de studiu. Fiecare modul se desfășoară pe durata unui semestru de 14 săptămâni. După finalizarea primului modul, poți continua prin înscriere la modulul următor.

Mă mai pot înscrie după data de începere a cursurilor?

Da, poți să te mai înscrii, dar până la maxim trei săptămâni de la data începerii cursurilor.

Când se desfășoară cursurile pentru elevi?

Cursurile sunt organizate pe durata unui an școlar, începând toamna și încheindu-se în iunie. Anul este structurat în două semestre, fiecare semestru având o durată de 14 săptămâni. În anul 2021-2022, cursurile încep în săptămâna 11-15 octombrie 2021 și se încheie în săptămâna 30 mai-3 iunie 2022. Primul semestru se desfășoară între 11 octombrie 2021 și 6 februarie 2022. 

Pe parcursul unui an se parcurg două module, gândite progresiv și adaptate nivelului de experiență în debate. Pentru a ajunge un debater cu experiență este nevoie de mai mulți ani de antrenare și practicare a competențelor de argumentare.

Organizați cursuri pe perioada vacanțelor?

Pe perioada vacanței de vară organizăm tabere de câte o săptămână, la care te poți înscrie în perioada anterioară începerii. În cadrul taberelor propunem atât ateliere de debate, cât și ateliere de conținut cu teme diverse, adaptate la nivelul de vârstă și experiența în dezbateri. 

Cum știu dacă nivelul meu de engleză este suficient de bun?

Nivelul minim de limba engleză pentru a putea participa la cursurile debateX, atât pentru copii, cât și pentru adulți este B2, iar în cazuri rare, B1 (în cazul în care nivelul vorbit este mai bun decât cel scris). Așadar, dacă ai nivelul B1, vei fi contactat telefonic de către noi pentru un interviu.

Acest nivel este necesar deoarece la cursurile debateX va trebui să participi la conversații, dezbateri și să prezinți discursuri fluente în limba engleză, pe o varietate de teme. Așadar, te rugăm să fii onest în autoevaluare deoarece un nivel de engleză elementar nu îți va permite să te bucuri de cursurile debateX.

​Dacă ai deja o certificare sau un curs relevant, te rugăm să menționezi care este și scorul în formular. Iată câteva exemple:

  • curs finalizat care atestă nivelul B2;

  • pentru gimnaziu, Cambridge PET peste 160p;

  • pentru liceu, FCE sau CAE peste 160p sau CPE;

  • pentru adulți, câteva exemple includ Cambridge Business Vantage peste 160p, Cambridge Business Higher;

  • alte exemple pentru adolescenți sau adulți sunt: IELTS cu scor peste 5.5, TOEFL iBT peste 72p;

  • poți verifica la acest link sau la acest link mai multe informații.

În cazul în care ești elev, în lipsa unei certificări, te rugăm să faci acest scurt test de limba engleză și să completezi rezultatul în formular. Dacă ai nivelul peste B2, te poți înscrie la curs. Dacă nivelul este sub B2, vei fi contactat pentru un interviu la numărul de telefon trimis în formularul de înscriere. 

​În cazul în care ești adult, în lipsa unei certificări, vei fi contactat de noi pentru un scurt interviu telefonic care se va desfășura într-un interval agreat împreună. Discuția va dura în jur de 15 minute și ulterior îți vom comunica rezultatul.

Câte persoane sunt în grupă? 

Numărul maxim de participanți este 10, iar numărul minim de participanți este 6

Cum funcționează împărțirea pe vârste?

Adulții (persoane de peste 18 ani, care au terminat liceul) formează întotdeauna grupe separate. 

În mod normal, elevii de gimnaziu formează grupe distincte de cele de liceu. Așadar, vom avea grupe pentru clasele 6-8, respectiv clasele 9-12.

În cazuri excepționale, în funcție de numărul de elevi înscriși în fiecare perioadă, se pot forma grupe mixte, cu acordul participanților. Prioritatea noastră este, chiar și în aceste cazuri, ca diferența de vârstă între elevi să nu fie mai mare de 3 ani. 

În cazul în care copilul tău nu se încadrează în sistemul de învățământ românesc, te rugăm să precizezi în formular echivalentul clasei din sistemul de învățământ românesc. 

Cât costă cursurile de debate pentru elevi?

Contravaloarea fiecărui modul se poate achita în rate lunare de 320 lei sau integral, 1200 lei, înainte de începerea cursului pentru un întreg modul, astfel beneficiind de o mică reducere. Taxa lunară se achită prima dată la înscriere, iar ulterior la începutul fiecărei luni pentru luna în curs, indiferent de numărul de sesiuni derulate pe parcursul lunii respective. La această sumă se pot aplica reducerile oferite organizațiilor partenere sau pentru aducerea unui prieten.

Cum achit taxa de participare? 

Vei primi informațiile privind detaliile de plată în e-mail-ul de confirmare a formării grupei în care ești alocat. Te rugăm să achiți în termen de 5 zile calendaristice de la primirea acestui e-mail. În cazul în care avem locuri limitate, locurile sunt alocate pe principiul primul venit - primul servit, fiind confirmate prin achitarea taxei de participare. Dacă ești elev, te rugăm să te înscrii folosind datele de contact ale părinților, așa cum este indicat în formular. 

Cum funcționează reducerea Adu un prieten?

Dacă ești elev, atât tu, cât și un prieten/ o prietenă care se înscrie la cursurile noastre puteți beneficia fiecare de această reducere. Pentru aceasta tu și prietenul/ prietena care se înscrie la cursuri este nevoie să completați în formularul de înscriere aceeași propoziție care va reprezenta codul vostru pentru acordarea reducerii. Această reducere se va aplica o singură dată, doar pe durata primului an cât timp sunteți amândoi/ amândouă înscriși/ înscrise la cursuri și nu este cumulabilă decât cu reducerea aferentă platei integrale. 

 

bottom of page