Întrebări frecvente

Cum funcționează reducerea Bring a Friend?

În formularul de înscriere, există o secțiune dedicată acestei reduceri. Pentru a beneficia de reducere, ambele persoane trebuie să fie înscrise folosind formularul de înscriere (nu neapărat la aceeași grupă sau pe alcelași interval orar). Dacă recomanzi cursul altcuiva, te rugăm să treci numele persoanei respective în formular. Dacă ți-a fost recomandat DebateX de către altcineva, te rugăm să treci numele persoanei de la care ai primit recomandarea. Dacă ai recomandat DebateX mai multor persoane, fiecare veți beneficia de o reducere de 100 RON, iar reducerile nu se cumulează. 

Cum știu dacă nivelul meu de engleză este suficient de bun?

Nivelul minim de limba engleză pentru a putea participa la cursurile DebateX, atât pentru copii, cât și pentru adulți, este B2, iar în cazuri rare, B1 (în cazul în care nivelul vorbit este mai bun decât cel scris). Așadar, dacă ai nivelul B1, vei fi contactat telefonic de către noi pentru un interviu.

Acest nivel este necesar deoarece la cursurile DebateX va trebui să participi la conversații, dezbateri și să prezinți discursuri fluente în limba engleză, pe o varietate de teme. Așadar, te rugăm să fii onest în autoevaluare deoarece un nivel de engleză elementar sau nu îți va permite să te bucuri de cursurile DebateX.

Dacă ai deja o certificare sau un curs relevant, te rugăm să menționezi care este și scorul în formular. Iată câteva exemple:

 • curs finalizat care atestă nivelul B2;

 • pentru gimnaziu, Cambridge PET peste 160p;

 • pentru liceu, FCE sau CAE peste 160p sau CPE;

 • pentru adulți, câteva exemple includ Cambridge Business Vantage peste 160p, Cambridge Business Higher;

 • alte exemple pentru adolescenți sau adulți sunt: IELTS cu scor peste 5.5, TOEFL iBT peste 72p;

 • poți verifica la acest link sau la acest link mai multe informații.

În cazul în care ești elev, în lipsa unei certificări, te rugăm să faci acest scurt test de limba engleză și să completezi rezultatul în formular. Dacă ai nivelul peste B2, te poți înscrie la curs. Dacă nivelul este sub B2, vei fi contactat pentru un interviu la numărul de telefon trimis în formularul de înscriere. 

În cazul în care ești adult, în lipsa unei certificări, vei fi contactat de noi pentru un scurt interviu telefonic, în termen de maxim 2 zile lucrătoare de la înscriere, în intervalul 12:00 - 15:00. În cazul în care acest interval nu funcționează pentru tine, te rugăm să menționezi un alt interval în formular și vom ține cont de el, în limite rezonabile. Discuția va dura în jur de 15 minute. Vei primi rezultatul pe loc, împreună cu alte informații relevante despre curs.

Nivelul meu de engleză este B2, mă înscriu la grupa Intermediate?

Nivelul de engleză este o cerință pentru înscrierea la grupa Beginner, numele referindu-se la nivelul și experiența în dezbateri, nu la cel de limba engleză. Grupa Intermediate este dedicată persoanelor care a absolvit modulul Beginner sau care au mai făcut debate. 

Câte persoane sunt în grupă? 

Pentru elevi de liceu și adulți, numărul maxim de participanți este 10. Pentru elevi de gimnaziu, numărul maxim într-o grupă este 8. Numărul minim de participanți este 6. 

Cum funcționează împărțirea pe vârste?

 • Adulții (persoane de peste 18 ani, care au terminat liceul) formează întotdeauna grupe separate. 

 • În mod normal, elevii de gimnaziu sunt separați de elevii de liceu. Așadar, vom avea grupe pentru clasele 6-8, respectiv 9-12.

 • În cazuri excepționale date de numărul de elevi înscriși în fiecare perioadă, se pot forma grupe mixte, cu acordul participanților. Prioritatea noastră este, chiar și în aceste cazuri, ca diferența de vârstă între elevi să nu fie mai mare de 3 ani

 • În cazul în care copilul tău nu se încadrează în sistemul de învățământ românesc, contactează-ne pentru orientare. Deocamdată nu lucrăm cu copii mai mici de clasa a 6-a și recomandăm așteptarea până la vârsta potrivită. 

La ce grupă ar trebui să mă înscriu dacă am mai făcut debate?

Modulele DebateX (fostele module Debate @British), sunt progresive. 

 • Dacă ești elev, vei începe la grupa Beginner, iar după ce ai absolvit vei continua la Intermediate, apoi Advanced, apoi Expert. 

 • Dacă ești adult, vei începe la grupa Essentials, iar după ce ai absolvit vei continua la Eloquence, apoi Eminence. 

 • În cazul în care ai făcut debate în altă parte, te rugăm ne anunți în formularul de înscriere, menționând unde ai studiat și cât timp. Te vom contacta în termen de maxim 2 zile lucrătoare pentru o scurtă discuție în care vom evalua experiența ta în dezbateri și îți vom recomanda nivelul potrivit după standardele DebateX..

Cum achit taxa de participare? 

Vei primi detaliile de plată pe adresa de e-mailul tău din formularul de înscriere, împreună cu factura pentru cursul ales. Te rugăm să achiți în termen de 5 zile de la confirmarea participării și a detaliilor de plată. În cazul în care avem locuri limitate, locurile sunt alocate pe principiul primul venit - primul servit, fiind confirmate prin achitarea taxei de participare. Dacă ești elev, te rugăm să te înscrii folosind datele de contact ale părinților, așa cum este indicat în formular.