top of page

AI & YOU - Cum să te adaptezi în era ChatGPT

Actualizată în: 10 iul. 2023

Tehnologia AI (Inteligenta Artificiala) este din ce în ce mai prezentă în lumea noastră și în modul în care interacționăm cu lumea digitală. Învățarea utilizării modelelor de limbaj AI poate fi un avantaj pentru a face față acestui mediu în schimbare constantă.


Această tehnologie ne înconjoară din ce în ce mai mult și, ca și copii ai acestei ere digitale, este important să învățăm cum să ne adaptăm și să ne folosim de ea într-un mod conștient și responsabil. util în activitățile noastre zilnice. Putem folosi AI pentru a ne ajuta să învățăm, să rezolvăm probleme și să găsim răspunsuri la întrebările noastre.


Dar cum putem naviga în această lume în continuă schimbare în care AI devine tot mai prezentă? Răspunsul e simplu, este important să fim curioși și să învățăm mereu lucruri noi despre aceasta inovație. Putem explora diverse aplicații ale acestei tehnologii, cum ar fi asistenții vocali sau roboții, și să ne bucurăm de beneficiile pe care le aduc în viața noastră.


Totuși, trebuie să fim conștienți de provocările pe care le implică utilizarea AI. Este important să ne întrebăm cum putem folosi AI într-un mod etic și responsabil. Să ne gândim la valorile noastre și la felul în care putem contribui la o utilizare corectă și sigură a acestei tehnologii.


Un alt aspect important de explorat este cât de mult ne putem baza pe AI. Chiar dacă tehnologia AI este inteligentă, nu este perfectă și poate să facă greșeli. Trebuie să înțelegem că AI este o unealtă creată de oameni și că putem să o folosim cu încredere doar atunci când suntem atenți și luăm în considerare contextul și informațiile oferite de aceasta.


Așa cum am spus, tehnologia AI ne oferă oportunități uimitoare, dar trebuie să învățăm cum să navigăm în acest nou teritoriu. Avem capacitatea de a fi creatori și inovatori în lumea AI, cu o înțelegere clară a impactului acestei tehnologii și cu grija de a o folosi într-un mod responsabil, putem face lucruri minunate și putea contribui la progresul societății în era AI.


Dragi copii și părinți, în era tehnologiei AI (Inteligenta Artificiala), avem o oportunitate unică de a explora și înțelege lumea fascinantă a modelelor de limbaj AI, cum este ChatGPT.


debateX vă oferă atelierul "AI & YOU" unde veți avea ocazia de a descoperi toate aceste lucruri într-un mod interactiv, non-formal și pline de activități distractive.atelier de vară AI Teodor Sovaiala

Atelierul de vară "AI & YOU"


⌛Când? 17 - 19 Iulie (orele 15:00 - 17:00)


🈴Format? ONLINE, în limba engleză


🎯Grupa? Gimnaziu, clasele 5 - 8
Unul dintre lucrurile importante pe care le veți învăța este cum să vă adaptați la această lume în continuă schimbare, care folosește din ce în ce mai mult AI. Vom explora modul în care AI influențează viața noastră de zi cu zi și cum putem să ne adaptăm într-un mod conștient și responsabil.


  • Un subiect fascinant pe care îl vom explora este moralitatea AI. Vom discuta despre dilemele etice legate de utilizarea AI și vom încerca să ne formăm propria opinie: este AI un lucru bun sau nu? Vom dezvolta abilitatea de a gândi critic și de a dezbate aceste probleme importante.


  • Vom explora și întrebarea dacă AI este doar o unealtă sau poate înlocui complet oamenii. Vom examina avantajele și dezavantajele utilizării AI în diferite domenii și vom reflecta asupra impactului pe care acesta îl poate avea în viețile noastre.


  • În plus, ne vom întreba dacă putem avea încredere în AI și cum putem naviga într-un mod sigur în acest mediu. Vom explora modurile în care putem să lucrăm cu AI și să profităm de beneficiile sale, în timp ce ne păstrăm vigilența și discernământul pentru a ne asigura că ne bazăm pe informații corecte și verificate.


  • Vei afla cum Inteligența Artificială poate fi o resursă valoroasă în educație, oferin profesorilor instrumente inovatoare pentru a-și îmbunătăți metodele de predare și pentru a susține procesul de învățare al elevilor. Împreună, putem crea o experiență educațională captivantă și cu rezultate remarcabile!


Prin participarea la acest atelier, veți dobândi cunoștințe valoroase despre AI și cum să vă folosiți de această tehnologie în mod responsabil. Veți dezvolta gândirea critică, abilitățile de adaptare și capacitatea de a lua decizii informate într-o lume în continuă evoluție.

Așteptăm cu nerăbdare să vă avem alături în atelierul nostru și să descoperim împreună fascinanta lume a AI și a modelelor de limbaj AI, cum este ChatGPT!

 

Vrei să fii la curent cu viitoare alte subiecte interesante abordate la debateX?


URMĂREȘTE-NE ȘI PE PLATFORME SOCIALE:


Comments


bottom of page