top of page

Strategies for Debate - atelierul care da superputeri elevilor de gimnaziu!

Suntem încântați să îți prezentăm atelierul nostru de vară - Strategies for Debate. Acest eveniment extraordinar își propune să ofere instrumente și strategii valoroase pentru a deveni oratori pricepuți și pentru a dezvolta abilitățile cognitive ale elevilor de gimnaziu. În acest articol de blog, vom explica de ce este important ca un copil să învețe strategii discursive și argumentative, precum și cum îl poate ajuta acest atelier să își dezvolte gândirea critică.


atelier strategii strategies debate


Ce este gândirea critică și ce sunt abilitățile discursive?


Gândirea critică reprezintă o abilitate esențială pentru un copil în dezvoltarea sa personală și academică. Prin intermediul gândirii critice, copilul devine capabil să analizeze informațiile în mod obiectiv, să evalueze argumentele și să-și dezvolte propria capacitate de raționare. Această abilitate îi permite să ia decizii informate și să-și susțină opiniile într-un mod convingător.


Dezvoltarea abilităților discursive și argumentative este la fel de importantă pentru un copil. Aceste abilități îl ajută să-și exprime ideile într-un mod clar și coerent, să construiască argumente solide și să le susțină în fața altor persoane. Prin învățarea strategiilor de comunicare și dezvoltarea abilităților dezbaterii, copilul își îmbunătățește capacitatea de a-și exprima opinia într-un mod persuasiv și de a-și dezvolta abilitățile de comunicare eficient.


Gândirea critică și abilitățile discursive și argumentative nu sunt doar utile în contextul academic, ci au o importanță semnificativă și în viața de zi cu zi. Un copil care dezvoltă aceste abilități devine mai încrezător în:

  1. propriile sale abilități de gândire și argumentare și este capabil să participe activ în diferite discuții și dezbateri

  2. propriul punct de vedere

  3. apărarea propriilor ideile și a contribui la construirea unei societăți mai informate și mai responsabile.

  4. a fi mai capabil să analizeze și să rezolve probleme

  5. a fi adaptabil în fața situațiilor noi și complexe

  6. abilitățile sale de ascultare, de colaborare și de rezolvare a conflictelor într-un mod constructiv.


De asemenea, dezvoltarea gândirii critice și a abilităților discursive și argumentative îi oferă copilului posibilitatea de a evalua informațiile și sursele de învățare într-un mod mai critic și mai responsabil. Într-o lume inundată de informații copilul învață cum să distingă informațiile credibile de cele false, cum să verifice sursele și să-și formeze o opinie bazată pe argumente solide și fapte verificate.


Prin participarea la ateliere și activități care promovează gândirea critică și dezvoltarea abilităților discursive și argumentative, copilul are oportunitatea de a-și exersa și de a-și perfecționa abilitățile într-un mediu sigur și supportive prin intermediul exercițiilor practice și al feedback-ului constructiv dat de către un trainer


Dezvoltarea gândirii critice și a abilităților discursive și argumentative a copiilor contribuie la formarea unor adulți responsabili, capabili să se implice în procesul decizional, să susțină ideile și valorile în care cred și să contribuie activ la societate. Aceste abilități sunt esențiale în dezvoltarea unor lideri empatici, capabili să-și exprime opinia în mod constructiv și să contribuie la schimbarea pozitivă în comunitatea lor.


active citizens cetateni activi
SURSA: https://www.open.edu/openlearn/ac-wales

Este important să subliniem că există un proces simplu pentru dezvoltarea gândirii critice și a abilităților discursive și argumentative . Prin participarea la ateliere și prin practică constantă, copilul își poate perfecționa abilitățile și poate deveni din ce în ce mai încrezător în gândirea critică și argumentare. Încurajăm părinții să sprijine și să încurajeze copiii să participe la activități care îi ajută să dezvolte aceste abilități esențiale pentru succesul lor pe termen lung.


Despre atelierul debateX - "Strategies for Debate"


În cadrul atelierului Strategies for Debate copilul învață:

  • despre diverse tehnici de argumentare,

  • cum să identifice și să contracareze strategii retorice și cum să structureze orice discurs pentru a obține impact maxim

  • să se dezvolte într-un mediu prietenos și supportive

  • să colaboreze în echipe și să împărtășească experiențe și idei, creând astfel noi prietenii și să construiască legături cu alți tineri pasionați de dezbateri și gândire critică

Mai mult de atât, este ghidat de către un expert în dezbateri, care vă îi va oferi sfaturi și instrucțiuni practice pentru a-și perfecționa abilitățile de comunicare și a-și susține ideile într-un mod persuasiv.


Strategies for Debate este conceput pentru a vă oferi o experiență interactivă și distractivă. Vom avea jocuri de rol, simulări de dezbateri și exerciții practice unde se vor putea aplica noile cunoștințe într-un mod captivant și plin de energie.


La finalul atelierului, fiecare va pleca cu o înțelegere mai profundă a importanței strategiilor dezbaterii și a dezvoltării gândirii critice. Fiecare copil se va simți mai încrezător în capacitatea sa de a se exprima și de a interacționa cu ceilalți într-un mod constructiv. Fiecare participant va putea aplica abilitățile dobândite nu doar în mediul școlar, ci și în viața de zi cu zi.


trainer debate

Trainer Teodor Șovăială

Timp de 14 ani, Teo și-a pus întrebarea:

Pot dezbaterile să schimbe societatea? Pentru a răspunde, a participat la numeroase turnee naționale și internaționale dezbateri încă din școala generală, fără teamă de cei cu mulți ani de experiență.


După zeci de competiții câștigate sau cu rezultate foarte bune, Teo termină cariera de debate în liceu cu 2 participări impresionante la Campionatul Mondial de Dezbateri.

La facultate, după Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Universități, a înțeles că dezbaterile sunt faine, însă societatea se poate schimba doar dacă sunt și accesibile, așa că devenit formator. Dezbaterile, oratoria și comunicarea sunt pietrele de temelie pentru o societate puternică. Astfel, a început să lucreze cu liceeni, dar și cu copii de 4 - 13 ani în diverse proiecte de oratorie și comunicare.


Acest atelier este o oportunitate excelentă de a sprijini dezvoltarea abilităților

dezbaterii și a gândirii critice ale copiilor. Părinții pot urmări progresul lor și îi pot susține în continuare în acest domeniu important pentru creșterea lor personală și academică.


În concluzie, atelier Strategies for Debate este o oportunitate unică pentru copii și părinți de a descoperi lumea captivantă a dezbaterilor și a gândirii critice, a învăța strategii eficiente, a explora noi idei și veți dezvolta abilități esențiale pentru succesul copiilor pe termen lung. Nu ratați această experiență minunată și înscrieți-vă la atelierul nostru!Pentru mai multe informații despre atelierele noastre și modalitatea de înscriere, vă invităm să ne contactați sau să vizitați site-ul nostru. Suntem nerăbdători să vă întâlnim și să vă oferim o experiență educațională valoroasă și distractivă, care să contribuie la dezvoltarea gândirii critice și a abilităților discursive și argumentative ale copiilor voștri.


33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page