top of page

Valori și misiune

ARDOR Muntenia

În privința educației non-formale, dorim să învățăm tinerii să gândească pe cont propriu, să se exprime liber într-un mod civilizat și să devină cetățeni activi în societățile în care trăiesc. Dezbaterile sunt un sport intelectual prin care reușim să transformăm societate într-un loc mai tolerant și civilizat.

 

În cadrul societății, ARDOR Muntenia își asumă misiunea de a contribui activ la educarea tinerilor pentru o cultură a dialogului și a dezbaterii în România. Printre valorile la care asociația aderă, se numără profesionalismul, toleranța și echitatea, acestea regăsindu-se atât în relația cu beneficiarii direcți ai dezbaterilor cât și cu celelalte asociații regionale ARDOR din țară. Asociația Regionala de Dezbateri, Oratorie si Dezbateri – Muntenia (ARDOR Muntenia) este entitatea care gestionează activitatea de dezbateri in spațiul geografic al regiunii istorice Muntenia.

De ce facem asta?

Suntem membrii ai ARDOR - Asociația Română pentru Debateri, Oratorie și Retorică și îi împărtășim valorile și metodele. Suntem ferm convinși că elevii și studenții din România au multă nevoie să învețe să gândească critic și independent, să aibă încredere în forțele proprii și să se exprime coerent.

În România există în continuare o problemă legată discuțiile în contradictoriu, oamenii neavând înrădăcinată o cultură a dialogului. De aceea, scopul nostru este să învățam ținerii să fie deschiși în a ascultă mai multe perspective asupra aceluiași subiect.

Dezbaterile sunt cea mai mare oportunitate de dezvoltare personală în viața unei persoane care își dorește să fie mai creativă, mai ageră, mai calculată. 

bottom of page