Termeni și condiții 

Înscrierea și desfășurarea cursurilor debateX

 

Grupele vor avea un număr maxim de 10 participanți și se vor forma în ordinea înscrierilor, în baza principiului primul venit - primul servit, iar locul este garantat în momentul achitării taxei de participare. 

Din momentul începerii cursurilor se mai pot înscrie alți cursanți până la cea de-a treia sesiune, inclusiv. Ulterior celei de-a treia sesiuni, cursanții înscriși vor fi alocați unei grupe cu începere din cel de-al doilea semestru, care demarează în februarie.

 

Deoarece dezbaterile sunt prin excelență un sport de echipă, nu putem forma grupe care nu întrunesc numărul minim de 6 participanți. În acest caz, vom returna integral sumele achitate drept taxa de participare.
 

Sesiunile de la care cursanții absentează (din orice motiv, inclusiv motive tehnice ce nu țin de organizarea cursului) nu pot fi recuperate, iar suma aferentă ședințelor pierdute nu este restituită. 

Pentru că toate cursurile se desfășoară în limba engleză, este necesar un nivel de fluență B2 în limba engleză în momentul înscrierii. Așadar, suntem nevoiți să refuzăm înscrierea celor care nu îndeplinesc nivelul minim B2, respectiv să retragem dreptul de participare cursanților care nu îndeplinesc nivelul minim cerut de limba engleză, B1-B2 (în cazul în care începe cursul și constatăm că nivelul de engleză nu este încă potrivit). Dar aceasta nu trebuie să însemne un “Good bye!” definitiv. Putem recomanda cursanților care se află în această situație (am avut foarte puțini de-a lungul timpului) cursurile unora dintre școlile de limbi străine ce ne sunt parteneri.
 

La debateX, dorim ca fiecare participant să aibă parte de o experiență de învățare cât mai bună și să oferim un mediu de învățare cât mai incluziv. Așadar, în cazul în care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți nevoie speciale de învățare sau alte nevoi de care să ținem cont, vă rugăm să ne comunicați acest lucru în etapa de înscriere. 

Absolvirea cursurilor debateX

Pentru a absolvi și a fi eligibili pentru înscrierea la modulul următor, cursanții elevi trebuie să participe la cel puțin 50% dintre sesiunile programate, iar cursanții adulți trebuie să participe la cel puțin 40% dintre sesiunile programate.

Participanții vor primi un certificat de absolvire la finalul unui An de Studiu (2 module), respectiv după finalizarea a două module de debate, fie că acestea sunt urmate consecutiv, fie cu o pauză de un semestru. 

La finalul fiecărui modul cursanții vor primi o adeverință de finalizare a modulului.


 

Condiții de retragere de la cursurile debateX

În cazul în care dorești să te retragi de la cursurile debateX, te rugăm să ne anunți în scris la adresa debatex@ardor-muntenia.ro cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte de data încetării participării. 

 • Dacă dorești să te retragi înainte de începerea cursului, îți vom restitui integral suma plătită;

 • Dacă dorești să te retragi după începerea cursului și pe parcursul unei luni a cărei rată a fost deja achitată, o poți face printr-un e-mail transmis la adresa debatex@ardor-muntenia.ro. Suma corespunzătoare lunii respective nu va fi rambursată. 

 • Nu se mai acceptă cereri de retragere după a treia ședință a modulului. 

 • După începerea modulului, nu pot avea loc transferuri de la o grupă la alta, în afara unor situații excepționale, precum schimbarea orarului școlar. Eventualele transferuri vor fi efectuate doar dacă se respectă experiența în dezbateri, categoria de vârstă și numărul minim şi maxim de participanţi pentru toate grupele implicate.
   

Cod de conduită

La debateX, ne dorim să creăm un mediu plăcut și sigur pentru toți participanții noștri, unde aceștia să se simtă confortabil să își exprime opiniile, să se dezvolte și să se susțină reciproc. Așadar, ne dorim ca participanții să aibă un comportament pozitiv pe durata cursurilor și să nu aibă comportamente negative precum:

 • amenințările

 • hărțuirea sau umilirea

 • discriminarea

 • folosirea cuvintelor obscene

 • mesajele nepoliticoase sau care pot răni colegii sau trainerii

 • nerespectarea intenționată sau sabotarea activităților de la curs. 

 

De asemenea, încurajăm participanții să folosească tehnologia în mod responsabil și să respecte confidențialitatea datelor colegilor, evitând practici precum capturile de ecran sau înregistrările în timpul cursurilor.
 

Vom suspenda  temporar sau retrage complet dreptul de participare al persoanelor în cazul încălcării grave a acestor reguli de conduită.