Termeni și condiții 

Înscrierea și desfășurarea cursurilor și atelierelor de vară debateX

Cursuri de debate

Grupele cursurilor de debate vor avea un număr maxim de 10 participanți și se vor forma în ordinea înscrierilor, în baza principiului primul venit - primul servit, iar locul este garantat în momentul achitării taxei de participare.

Taxa de participare pentru modulul intensiv de debate este în valoare de 1280 lei dacă este plătită în două rate egale, iar dacă este plătită integral, la înscriere, în valoare de 1200 lei, beneficiind astfell de o reducere de 6%. Contravaloarea taxei de participare achitate nu va fi returnată ulterior.

Din momentul începerii cursurilor din cadrul unui modul de debate se mai pot înscrie alți cursanți până la cea de-a treia sesiune, inclusiv. Cursanții înscriși ulterior celei de-a treia sesiuni vor fi alocați unei grupe cu începere în perioada următoare de cursuri.

Sesiunile de la care cursanții absentează (din orice motiv, inclusiv motive tehnice ce nu țin de organizarea cursului) nu pot fi recuperate, iar suma aferentă ședințelor pierdute nu este restituită. 

Ateliere de vară

Grupele  atelierelor de vară vor avea un număr maxim de 10 participanți și se vor forma în ordinea înscrierilor, în baza principiului primul venit - primul servit, iar locul este garantat în momentul achitării taxei de participare.

Taxa de participare pentru ateliere se va plăti integral în momentul înscrierii, iar contravaloarea acesteia nu va fi returnată ulterior. Cunatumul taxei de participare la ateliere diferă în funcție de conținutul și durata acestora. 

În cadrul atelierelor de vară, nu se mai pot înscrie participanți ulterior datei de începere a unui atelier. În cazul în care respectivul atelier este oferit de mai multe ori și mai sunt locuri libere în cadrul aceluiași atelier ulterior, cursanților li se va propune o altă perioadă.

Sesiunile de la care cursanții absentează (din orice motiv, inclusiv motive tehnice ce nu țin de organizarea cursului) nu pot fi recuperate, iar suma aferentă ședințelor pierdute nu este restituită. 

Nivel minim limba engleză - B2

Pentru că toate cursurile se desfășoară în limba engleză, este necesar un nivel de fluență B2 în limba engleză în momentul înscrierii. Așadar, suntem nevoiți să refuzăm înscrierea celor care nu îndeplinesc nivelul minim B2, respectiv să retragem dreptul de participare cursanților care nu îndeplinesc nivelul minim cerut de limba engleză, B1-B2 (în cazul în care începe cursul și constatăm că nivelul de engleză nu este încă potrivit). Dar aceasta nu trebuie să însemne un “Good bye!” definitiv. Putem recomanda cursanților care se află în această situație (am avut foarte puțini de-a lungul timpului) cursurile unora dintre școlile de limbi străine care ne sunt parteneri.
 

La debateX, dorim ca fiecare participant să aibă parte de o experiență de învățare cât mai bună și să oferim un mediu de învățare cât mai incluziv. Așadar, în cazul în care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți nevoie speciale de învățare sau alte nevoi de care să ținem cont, vă rugăm să ne comunicați acest lucru în etapa de înscriere. 

Absolvirea cursurilor de debate

Pentru a absolvi și a fi eligibili pentru înscrierea la modulul următor de debate, cursanții elevi trebuie să participe la cel puțin 10 dintre cele 14 sesiuni ale unui modul derulate.

Participanții vor primi un certificat de absolvire la finalul unui An de Studiu (2 module), respectiv după finalizarea a două semestre de debate, fie că acestea sunt urmate consecutiv, fie cu o pauză de un semestru. 

La finalul unui singur modul de debate, la cererea expresă a cursanților, putem oferi o adeverință de finalizare.


 

Cod de conduită

La debateX, ne dorim să creăm un mediu plăcut și sigur pentru toți participanții noștri, unde aceștia să se simtă confortabil să își exprime opiniile, să se dezvolte și să se susțină reciproc. Așadar, ne dorim ca participanții să aibă un comportament pozitiv pe durata cursurilor și să nu aibă comportamente negative precum:

  • amenințările

  • hărțuirea sau umilirea

  • discriminarea

  • folosirea cuvintelor obscene

  • mesajele nepoliticoase sau care pot răni colegii sau trainerii

  • nerespectarea intenționată sau sabotarea activităților de la curs. 

 

De asemenea, încurajăm participanții să folosească tehnologia în mod responsabil și să respecte confidențialitatea datelor colegilor, evitând practici precum capturile de ecran sau înregistrările în timpul cursurilor.
 

Vom suspenda  temporar sau retrage complet dreptul de participare al persoanelor în cazul încălcării grave a acestor reguli de conduită.